Saka Mese Maluku

Saka Mese Maluku

The South Moluccan Movement

‘Djangan Undure’

De landelijke viering van de proclamatie van de RMS vindt dit jaar plaats in de Haagse buitenlucht.

Dit jaar is de viering anders dan anders. En daar zijn goede redenen voor. Het Molukse volk merkt dat zijn identiteit en eigenheid hoe langer hoe meer onder druk komen te staan. Ook in Nederland is dat het geval. Het is nog maar enkele maanden geleden dat de Molukse gemeenschap in Nederland werd bestempeld als Indisch erfgoed. Wij weten natuurlijk beter, maar dat moeten we wel laten zien en horen!

Het comité manifestatie ‘Djangan Undure’ is in opdracht van de RMS-regering bezig de voorbereiding, organisatie en uitvoering voor zijn rekening te nemen. Anders dan anders omdat de manifestatie uit twee onderdelen bestaat. Naast een formeel podiumprogramma wordt de Mars voor de Vrijheid gehouden.

Voor de manifestatie heeft de organisatie veel vrijwilligers nodig. Vooral voor de orde en veiligheid, beveiligers en toezichthouders voor alle landgenoten die op 25 april 2023 in beweging komen. Maar ook vrijwilligers die diverse hand- en spandiensten willen doen die niet minder belangrijk zijn. Van de aangesloten organisaties en vanuit het organiserende comité krijgt u te horen hoe en waar u zich kunt aanmelden.

Landgenoten, die in beweging komen, die hun stem willen laten horen en willen laten zien dat de strijd voor ons politieke recht niet aan kracht heeft verloren.

Molukkers en protestmarsen. Dat roept beelden op die precies het tegenovergestelde opleveren dan dat wat je wilde bereiken. De RMS-regering roept dan ook op tot waardigheid en doet een beroep op gezond verstand. Als wij vragen om recht, kun en mag je je niet onrechtmatig gedragen.

De komende tijd zal meer informatie over de manifestatie bekend worden gemaakt. Volg in ieder geval de social media kanalen en de website van de RMS-regering.

Mr. J. G. Wattilete

President

Bron: RMS regering in ballingschap 

https://www.republikmalukuselatan.nl/manifestatie-djangan-undure/