Saka Mese Maluku

Saka Mese Maluku

The South Moluccan Movement

Hallo medeactivisten!

Allereerst onze hartelijke groeten en onbeperkte solidariteit voor alle vechtende kameraden!

Vandaag wordt de inheemse bevolking van Seram opnieuw geconfronteerd met oligarchen die onze leefruimtes willen afpakken. 

Vorige week dinsdag, 26 juli 2022, was er een installatie van een  Sasi (Adatrechtelijk verbod)  in het oosten van Seram. De installatie van de Sasi werd in de middag uitgevoerd door een team van advocaten voor inwoners van Bati Kelusi, voorgezeten door Irwan Mansyur, bijgewoond door lokale traditionele ouderlingen. Ze verzamelden zich eerst bij het huis van een van de traditionele oudsten, onderhandelden en stemden er toen mee in om de activiteiten van het bedrijf te verdrijven uit het voorouderlijk land dat ze hadden beschermd en behouden. 

“Wie deze Sasi verwijderd , de voorouders zullen er getuige van zijn. We verdedigen alleen onze  traditionele gronden  zodat het niet wordt vernietigd. God heeft dit land gemaakt en onze voorouders op geplaatst, we zullen het tot onze dood beschermen”, zei een van de traditionele oudsten terwijl hij het uitschreeuwt bij het plaatsen van het verbodsbord. . 

Laten we onze andere vrienden uitnodigen om de inwoners van Bati Kelusi, Kian Darat, East Seram Regency (SBT) ondersteunen, die PT Bureau Geophysical Prospecting (BGP) en PT Balam Energy Limited verwerpen om petroleummijnbouwactiviteiten uit te voeren op de traditionele gronden van van de Bati-gemeenschap. 

De truc is om het Twibbonize-frame twb.nz/savebati te gebruiken en je andere vrienden hierin te vermelden. 

Vergeet niet de hashtag #SaveBati #SaveNusaIna #SaveAlifuru #SaveMaluku te gebruiken 

Dank je 

Verbrand het 
Vecht tot je wint 
Eeuwige strijd 
Mese Ooo

Bron: Save Alifuru, Titastory