Saka Mese Maluku

Saka Mese Maluku

The South Moluccan Movement

Op 15 mei herdenkt het Molukse volk haar held Kapitan Pattimura. Toen Kapitan Pattimura in opstand kwam tegen de Nederlandse koloniale indringers, had hij nog nooit van gehoord van “een Indonesische natie” of van “een Indonesische staat.”

Pattimura stond op om zijn volk te bevrijden van onderdrukking: het Molukse volk. De naam  “IndonesiΓ«” kende hij niet. Het Molukse volk kenden die naam toen ook nog niet, omdat de naam “IndonesiΓ«”  in 1817  helemaal niet bestond.

De “Kapitan Pattimura” van vandaag is het het symbool van de Molukse natie die strijdt tegen onrecht, uitbuiting en onderdrukking door de nieuwe koloniale indringers: de Eenheidsstaat de Republiek IndonesiΓ«!

Zijn strijd tegen onderdrukking blijft relevant. “𝑫𝒆 π’‡π’‚π’Œπ’Œπ’†π’ 𝒗𝒂𝒏 𝒅𝒆 π‘½π’“π’Šπ’‹π’‰π’†π’Šπ’… π’ƒπ’π’Šπ’‹π’‡π’• 𝒃𝒓𝒂𝒏𝒅𝒆𝒏”

β€œDe Oude Pattimura mag dan wel verslagen zijn, De “Pattimura Muda”Pattimura  zijn opgestaan om de strijd voor de bevrijding van onze natie voort te zetten: Maluku Manise!

β€œPATTIMURA-MUDA”, LATEN WE OPSTAAN TEGEN ONRECHT EN VREEMDE OVERHEERSING!

Er is geen overwinning zonder strijd en offers!

Mena!