Saka Mese Maluku

Saka Mese Maluku

The South Moluccan Movement

Laat de twee Nuaulu jongeren vrij die op 7 december 2021 ten onrechte worden verdacht van moord.

Het geweldsincident begon op 1 november 2021,10.00 uur Molukse tijd. Inwoners van Tamilouw vielen dorpelingen Rouhua aan, Ze werden uitelkaar gehaald en verspreid door de politie. Om 15.00 uur Molukse tijd begonnen de inwoners van Rouhua en Sepa aan een tegenaanval op Tamilouw op de grens tussen Sepa en Tamilouw. Als gevolg van de schermutselingen op 14 november 2021 werden 23 inwoners van Rouhua als getuigen gehoord.

Op basis van het verhoorproces bij de politie Centraal Molukken zijn 2 personen, te weten Anakota Soumory en Sirua Sounawe door een getuige als verdachten aangemerkt.

Gebaseerd op de bekentenissen van Sirua en Anakota, de twee personen wier status als verdachten werd benoemd. Sirua gaf toe dat hij 3 keer werd verhoord en Anakota 4 keer. Uit de resultaten van het onderzoek werd geen bewijs gevonden dat de twee mensen schuldig waren en op basis van de verstrekte informatie naar Sirua en Anakota wees. Rechercheurs hebben hen echter eenzijdig en haastig aangemerkt als verdachten in een strafzaak met verdenking van moord.

Hoe komt het dat in dit soort gevallen het meer en meer mensen overkomt die opkomen voor de bescherming van hun land of volk?

#SaveMaluku
#FreeAnakotaDanSirua
#BebaskanDuaPemudaAnakAdatNuaulu